Hemmeligheden bag plastikfilmen i livet

Forskellige film bruges ofte i dagligdagen. Hvilke materialer er disse film lavet af? Hvad er ydelsesegenskaberne for hver enkelt? Det følgende er en detaljeret introduktion til de plastikfilm, der almindeligvis bruges i dagligdagen:

Plastfilm er en film fremstillet af polyvinylchlorid, polyethylen, polypropylen, polystyren og andre harpikser, der ofte bruges i emballage, byggeri og som belægningslag mv.

Plastfilm kan opdeles i

-Industriel film: blæst film, kalandreret film, strakt film, støbt film osv.;

– Landbrugsskurfilm, barkfilm osv.;

–Filmer til emballering (herunder kompositfilm til farmaceutisk emballage, kompositfilm til fødevareemballage osv.).

Fordele og ulemper ved plastfilm:

fordele og mangler

Ydeevnekarakteristika for de vigtigste plastfilm:

fremførelse af film

Biaksialt orienteret polypropylenfilm (BOPP)

Polypropylen er en termoplastisk harpiks fremstillet ved polymerisation af propylen. Copolymer PP-materialer har en lavere varmeforvrængningstemperatur (100°C), lav gennemsigtighed, lav glans og lav stivhed, men har stærkere slagstyrke, og slagstyrken af ​​PP stiger med stigningen i ethylenindholdet. Vicat-blødgøringstemperaturen for PP er 150°C. På grund af den høje grad af krystallinitet har dette materiale meget god overfladestivhed og ridsefasthed. PP har ikke miljømæssige stressrevneproblemer.

 

Biaksialt orienteret polypropylenfilm (BOPP) er et gennemsigtigt fleksibelt emballagemateriale udviklet i 1960'erne. Den bruger en speciel produktionslinje til at blande polypropylen-råmaterialer og funktionelle additiver, smelte og ælte dem til ark og derefter strække dem til film. Det er meget udbredt i emballering af mad, slik, cigaretter, te, juice, mælk, tekstiler osv., og har ry som "Packaging Queen". Derudover kan den også anvendes til fremstilling af funktionelle produkter med høj værditilvækst, såsom elektriske membraner og mikroporøse membraner, så udviklingsmulighederne for BOPP-film er meget brede.

 

BOPP-film har ikke kun fordelene ved lav densitet, god korrosionsbestandighed og god varmebestandighed af PP-harpiks, men har også gode optiske egenskaber, høj mekanisk styrke og rige kilder til råmaterialer. BOPP film kan kombineres med andre materialer med specielle egenskaber for yderligere at forbedre eller forbedre ydeevnen. Almindeligt anvendte materialer omfatter PE-film, savlende polypropylen (CPP) film, polyvinylidenchlorid (PVDC), aluminiumsfilm osv.

Low Density Polyethylen Film (LDPE)

Polyethylenfilm, nemlig PE, har karakteristika af fugtbestandighed og lav fugtgennemtrængelighed.

Lavdensitetspolyethylen (LPDE) er en syntetisk harpiks opnået ved ethylenradikalpolymerisering under højt tryk, så det kaldes også "højtrykspolyethylen". LPDE er et forgrenet molekyle med grene af forskellig længde på hovedkæden, med omkring 15 til 30 ethyl, butyl eller længere forgreninger pr. 1000 carbonatomer i hovedkæden. Fordi molekylkæden indeholder flere lange og korte forgrenede kæder, har produktet lav densitet, blødhed, lav temperaturbestandighed, god slagfasthed, god kemisk stabilitet og generelt syreresistens (undtagen stærke oxiderende syrer), Alkali, saltkorrosion, har god elektriske isoleringsegenskaber. Gennemskinnelig og blank, den har fremragende kemisk stabilitet, varmeforsegling, vandbestandighed og fugtbestandighed, frostbestandighed og kan koges. Dens største ulempe er dens dårlige iltbarriere.

Det bruges ofte som det indre lag film af komposit fleksible emballagematerialer, og det er også den mest udbredte og brugte plastemballage film på nuværende tidspunkt, der tegner sig for mere end 40% af forbruget af plastemballage film. Der er mange slags polyethylen-emballagefilm, og deres ydeevne er også forskellige. Ydeevnen af ​​enkeltlagsfilm er enkelt, og ydelsen af ​​kompositfilm er komplementær. Det er hovedmaterialet i fødevareemballage. For det andet bruges polyethylenfilm også inden for civilingeniørområdet, såsom geomembran. Den fungerer som en vandtæt inden for anlægsteknik og har meget lav permeabilitet. Landbrugsfilm bruges i landbruget, som kan opdeles i staldfilm, barkfilm, bitter dækfilm, grøn opbevaringsfilm og så videre.

Polyester film (PET)

Polyesterfilm (PET), almindeligvis kendt som polyethylenterephthalat, er en termoplastisk ingeniørplast. Det er et filmmateriale fremstillet af tykke plader ved ekstrudering og derefter biaksialt strakt. Polyesterfilm er kendetegnet ved fremragende mekaniske egenskaber, høj stivhed, hårdhed og sejhed, punkteringsmodstand, friktionsmodstand, høj temperatur- og lavtemperaturbestandighed, kemisk resistens, oliebestandighed, lufttæthed og duftfastholdelse. Et af de permanente kompositfilmsubstrater, men koronabestandigheden er ikke god.

Prisen på polyesterfilm er relativt høj, og dens tykkelse er generelt 0,12 mm. Det bruges ofte som det ydre materiale af fødevareemballage til emballering og har god printbarhed. Derudover bruges polyesterfilm ofte som tryk- og emballeringsmaterialer såsom miljøbeskyttelsesfilm, PET-film og mælkehvid film og er meget udbredt i industrier som glasfiberforstærket plast, byggematerialer, trykning og medicin og sundhed.

Nylon plastfolie (ONY)

Det kemiske navn på nylon er polyamid (PA). På nuværende tidspunkt findes der mange varianter af nylon industrielt fremstillet, og de vigtigste sorter, der bruges til at fremstille film, er nylon 6, nylon 12, nylon 66 osv. Nylonfilm er en meget sej film med god gennemsigtighed, god glans, høj trækstyrke og trækstyrke og god varmebestandighed, kuldebestandighed, oliebestandighed og organisk opløsningsmiddelbestandighed. Fremragende slidstyrke og punkteringsbestandighed, relativt blød, fremragende iltbarriereegenskaber, men dårlige barriereegenskaber over for vanddamp, høj fugtoptagelse og fugtgennemtrængelighed, dårlig varmesælgelighed, velegnet til emballering af hårde genstande, såsom fedtet Sexmad, kødprodukter, stegt mad, vakuumpakket mad, dampet mad mv.

Støbt polypropylenfilm (CPP)

I modsætning til processen med biaksialt orienteret polypropylenfilm (BOPP), er den støbte polypropylenfilm (CPP) en ikke-strakt, ikke-orienteret flad ekstruderingsfilm fremstillet ved smeltestøbning og bratkøling. Det er kendetegnet ved hurtig produktionshastighed, høj output, god filmgennemsigtighed, glans, ensartet tykkelse og fremragende balance mellem forskellige egenskaber. Fordi det er flad ekstruderet film, er opfølgningsarbejde såsom trykning og sammensætning ekstremt praktisk. CPP er meget udbredt til emballering af tekstiler, blomster, mad og daglige fornødenheder.

Aluminiumsbelagt plastfolie

Den aluminiserede film har både egenskaberne af en plastfilm og karakteristikaene af et metal. Rollen af ​​aluminiumsplettering på filmens overflade er at afskærme lys og forhindre ultraviolet stråling, hvilket ikke kun forlænger indholdets holdbarhed, men også forbedrer filmens lysstyrke. Derfor er aluminiseret film meget udbredt i kompositemballage, hovedsageligt brugt i tør og puffet fødevareemballage såsom kiks, såvel som den ydre emballage af nogle lægemidler og kosmetik.

fødevareemballage


Indlægstid: 19-jul-2023